salam.
selepas bersarapan roti porata dan juga nasi lemak di kedai favourite yang kami namakan high chapparal, kami terus ke lokasi di mana dilakukan korban iaitu di rumah tuan yang menjual lembu tersebut. tahun ini keluarga kami hanya membuat korban seekor lembu. seperti korban 2 tahun lepas, penyembelihan dan pengagihan daging korban diuruskan oleh imam yang sama. sepertiga dari daging korban yang berhak bagi yang melakukan korban, telah kami gunakan untuk kenduri tahlil pada sebelah malamnya. menu jamuan : gulai daging masak cili api, daging goreng kicap, kembung goreng, labu masak lemak, kerabu mangga, nangka muda rebus dengan sambal belacan, dan kobis goreng. manakala pemanis mulutnya agar2 dan pisang. minumannya teh o dan air oren. memang menyelerakan !
berkat muafakat semua keluarga terlibat, segala urusan korban dan juga kenduri berjalan begitu lancar. semoga perkara sama dapat dilaksanakan lagi tahun hadapan dengan lebih lagi bilangan mereka2 yang berhajat berkorban.
berkat muafakat semua keluarga terlibat, segala urusan korban dan juga kenduri berjalan begitu lancar. semoga perkara sama dapat dilaksanakan lagi tahun hadapan dengan lebih lagi bilangan mereka2 yang berhajat berkorban.
No comments:
Post a Comment